Snart är det påsk!

påskägg

Snart är det påsk

Påsken närmar sig med stormsteg. Som kustbo i de norra delarna av landet innebär det ofta att åka (här säger vi fara) till fjällen för att åka skidor, pimpla och/eller köra skoter. Men om våren fortsätter som den börjat får vi ta fram vattenskidorna istället för skidorna.

Men påsken är, oavsett var i vårt avlånga land vi befinner oss och vad vädret än bjuder på, en tid för ledighet, familj, vänner och kanske lite extra tid till sig själv.

När jag satte mig ner för att skriva ett inlägg i Goosiga tips tänkte att det skulle bli några rader om den kommande påsken och våra påsktraditioner men när jag var klar liknade det mer en uppsats. Delete! Börja om! Men lite påskigt får det allt bli. Ägg hör påsken till och ägg är användbara till mycket mer än att ätas.

En liten ägghistoria

En av de roligaste historierna när det gäller kreativa sätt att använda ägg, hörde jag av en vän häromdagen. I början av sina tonår läste hon i tidningen att uppvispade ägg var den bästa ansiktsmask man kunde tänka sig. Sagt och gjort, hon vispade upp ägg och smorde in ansiktet och satte sig ner för att vänta på resultat. Hennes bror stod på avstånd och studerade sin systers aktivitet och väntade tålmodigt på rätt tillfälle att slå till. När den var äggen stelnat gick han med stort engagemang in och retade upp min vän, som högljutt protesterade så att hela ansiktet sprack sönder. Hela proceduren var sölig och resultatet ska vi inte tala om. Det blev inga fler äggmasker för henne.

Önskar er en riktigt Glad Påsk!

Inga kommentarer.

Lämna ett svar