Lyxa till det med en ansiktsmask

Blogg-juli

Lyxa till det med en ansiktsmask

Det är underbart att lyxa till med en härlig ansiktsmask. Det är inte bara huden som blir mjuk, smidig, slätare och fräschare. Själen får också en go stund med minskad stress och ett ökat välbefinnande.

Hur ofta?

För att få ett bra resultat räcker det oftast att lägga på en ansiktsmask en till två gånger i veckan. En alltför flitig användning kan torka ut huden. Vid lagom användning får huden däremot en extra och ofta välbehövd kick med fukt och näring samtidigt som den blir rengjord på djupet. Även om du har en problemfri hy behöver den då och då få en uppfräschande kur.

Olika typer av ansiktsmasker

Det finns lite olika varianter av ansiktsmasker och de vanligaste är gelé, kräm, lera och peel-off-masker. Det är främst krämmasker och gelémasker som återfuktar huden och eftersom all hud behöver fukt kan användas på alla hudtyper, även om de är speciellt bra för torr hud. En lermask däremot suger åt sig fett och har en djuprengörande verkan. Lermasker får därför bäst effekt på blandhud och fet hud. Peel-off-masker stelnar och när man sedan drar bort följer smuts och döda hudceller med.

Innan behandling

En ansiktsmask ska läggas på väl rengjord hud. Använd gärna en peelingkräm före ansiktsmasken. Peelingen tar bort de döda hudcellerna och gör det lättare för ansiktsmasken att gå ner på djupet och få maximal effekt. Du kan antingen stryka på ansiktsmasken eller massera in den i ansiktet och på halsen. Undvik den känsliga huden vid ögon och mun. Fördelen med att massera in masken istället för att bara stryka på den är att det då skapas lite extra värme vilket öppnar porerna och gör det ännu lättare för den att gå in i huden. Läs alltid instruktionen på produkten innan den används och skulle där inte stå något om hur länge masken ska ligga på så bör man ändå inte låta det gå mer än 20 minuter. En ansiktsmask tvättas lättast av med ljummet vatten.

Efter avslutad behandling smörjer du in huden med en bra ansiktskräm för att ge den fukt och ett bra skydd.

En av mina första erfarenheter med ansiktsmask

Jag har testat bra och dåliga ansiktsmasker, sköna och mindre sköna, de som gjort skillnad till det bättre och men även de som inte gjort någon skillnad alls och i värsta fall har det blivit en försämring.

När jag var i 20 års ålder gillade jag att testa nya produkter och det gör jag fortfarande. En ny variant av ansiktsmask hade just kommit ut på marknaden som jag naturligtvis ville prova. Det var en trögflytande genomskinlig geléartad massa som efter att den stelnat skulle dras bort som en gummimask. Det var antagligen en av de första peel-off maskerna. Efter att ha rengjort ansiktet penslade jag på geggan och satte mig att vänta att den skulle stelna, då det ringde på dörren. Panik utbröt och jag sprang fram och tillbaka med en mängd tankar, ”ska jag låtsats som jag inte är hemma”, ”öppna och visa mig i all min härlighet” eller ”torka bort ansiktsmasken”. Beslutet föll på att snabbt ta bort masken och sedan öppna dörren. Jag ropade att personen skulle vänta och skyndade mig in i badrummet och började gnugga bort den halvtorkade ansiktsmasken. Men det blev inte så lätt som jag trodde. Den halvtorkade masken var superseg. Paniken ökade, jag gnuggade frenetiskt vilket gjorde huden illröd och den genomskinliga sega ansiktsmasken korvade sig i hela ansiktet. Ingen vacker syn. Ja, det var bara att svälja stoltheten och öppna dörren. Där stod en manlig arbetskamrat. Jag försökte låtsas som ingenting och han försökte också hålla god min och efter en artig konversation lämnade han och jag kunde pusta ut och vänta till masken stelnat färdigt så att jag kunde ta bort den. Inte blev det den sköna stund som jag tänkte mig och inte blev huden speciellt fräsch heller. Dessutom hade min kvinnliga fåfänga fått sig en törn.

Fåfängan har minskar med åren och insikten av att mitt värde som människa och kvinna inte sitter i det yttre utan i det faktum att jag är människa. Men ibland är det faktiskt roligt med lite lyx, flärd och fåfänga.

Större framgång hade jag när jag häromdagen testade en ansiktsmask med svart lera och järn. Huden fick verkligen en fräsch lyster och rynkorna blev mindre synlig. Det var inte direkt någon vacker syn under tiden masken verkade men resultatet blev bra. Dessutom var det lätt och roligt att ta bort masken med en liten magnet invirad i lite mjukt papper.

Inga kommentarer.

Lämna ett svar