Bevara solbrännan!

Bloggbild-septemerNjut av sensommaren!

Till sist kom den då äntligen, sommaren som vi längtat efter med sol och värme. Jag antar att du som jag vill bevara den solbrännan du har så länge som möjligt? Även om semestrarna är slut för de flesta är det en stund kvar till hösten, och två dagars solljus av sju räcker långt. Att sitta ute på lunchen och på helgen hjälper till att underhålla en fräsch solbränna. Fortsätt med solskydd när du vistas ute länge och njut av sensommaren! Ta tillvara på de solstunder som bjuds. Inte bara för brännan, du laddar även upp med D-vitamin inför den solfattigare hösten och vintern.

Fukt

A och O för att få färgen att hålla så länge som möjligt är fukt. Återfukta kroppen inifrån, drick så ofta du kan ca två liter vatten om dagen. Ju torrare huden är, desto snabbare försvinner solbrännan. Håll huden smidig och mjuk genom att använda näringsberikande produkter med hög återfuktning. Smörj gärna in huden ett par gånger om dagen och alltid direkt efter duschen, då är porerna öppna och suger åt sig maximalt med fukt och näring. Duscha alltid efter att du tagit ett dopp i poolen. Klorerat vatten torkar ut huden.

Byt ut tvålen mot olja

Duschtvål (om det inte är en specialtvål) torkar ut huden och kan göra att den gyllene brännan byts ut mot en mer grådaskig ton. Använd en duscholja istället – rengör lika bra men torkar inte ut huden!

Skrubba och peela

Många tror att en peeling skrubbar bort solbrännan, men det gör den inte. Skrubbhandskarna avlägsnar döda hudceller och orenheter och gör att huden får mer lyster och ser fräschare ut.

När slutet på solbrännan känns nära – Fuska

En solbränna håller bara i 3-4 veckor sedan byts hudlagret ut. Fuska gärna, men inte i solariet. När solbrännan börjar ge med sig är det perfekt att komplettera med naturlig brun utan sol. För en lätt gyllenbrun hudton i ansiktet; blanda en klick Transparent Bronze i din dagkräm. Ger en naturlig look, utan streck och missfärgningar.

Det är ingen gammal skröna, utan ett faktum att du faktiskt blir brunare av att äta morötter. Det ger en svag toning i huden. I morötter finns ett ämne som heter betakaroten, karotenet har en mild färgeffekt som framhäver solbrännan.

Betakaroten förekommer rikligt i livsmedel som morot, grönkål, persilja, sötpotatis och spenat men kan även köpas som kosttillskott.