Frossa i lera

Goosseiga-tipsLeran som gör dig dödssnygg!

Kul rubrik, eller hur? Rubriken hittade jag på en artikel i Damernas Värld nr 14, 2015. Artikeln handlade om den svarta leran från Döda havet och hur fantastisk den är, både när det gäller skönhet men också när det gäller hud-, led- och muskelbesvär. En annan passande rubrik skulle kunna vara Leran från Döda havet som gör din hud levande. Det känns kanske inte så lockande att smörja in sig med lera men den mineralrika leran från Döda havet är helt annorlunda än vår Svenska lera. Leran från Döda havet innehåller mängder med mineraler som är välgörande för huden.

Spa historia

Spa-begreppet är relativt nytt hos oss men vid Döda havets strand har man funnit Spa-anläggningar som är flera tusen år gamla. Det sägs att Kleopatra regelbundet skickade sina slavar för att hämta lera för att behålla sin ungdomliga skönhet.

Döda havet

Döda havet, världens lägsta punkt, ligger drygt 400 meter under havsnivån på gränsen mellan Jordanien och Israel. Salthalten är drygt 30 % att jämföra med Medhavets 3 %. Om man tycker att platsen är vacker eller inte är en smaksak då den mest liknar ett månlandskap. Men vad man än tycker så är Döda havet ett unikt naturfenomen, med världens högsta koncentration av mineraler och salter. Det finns många varma källor som utsöndrar olika mineraler som magnesium, bromid, natrium, svavel, kalcium och zink. Även om till synes ingenting kan leva i ett vatten tio gånger saltare än Medelhavet, håller Döda Havet alla flytande på sitt mjuka, lite oljiga och helande vatten.

Forskning

Medicinforskare har länge erkänt dödahavsmineralernas positiva verkan vid behandling av olika hudåkommor som psoriasis, eksem, dermatit samt muskel- och ledbesvär.

Det pågår mycket forskning när det gäller effekterna av Döda havets lera på huden. Man har sett att produkter som baseras på dödahavsleran innehåller extremt höga koncentrationer av mineraler vilka förbättrar blodcirkulationen vilket i sin tur hjälper till att förnya huden.

Det unika med produkterna som är baserade på den mineralrika leran från Döda havet är att de höjer hudens fuktnivå, rengör, föryngrar, främjar cellförnyelse och simulerar blodcirkulationen.

Dödahavsprodukter hjälper inte bara mot hudproblem – enkel daglig behandling kan hindra att de uppstår.

Som artikeln i Damernas Värld uttryckte det Lerprodukter från Döda havet är hett just nu. I Sverige håller vi på att upptäcka hur fantastiska produkterna är.

Låt dig inte avskräckas av namnet Döda havet. Testa!